Timebeskrivelser

Om Ashtanga vinyasa yoga

Dette er en fysisk krevende yogaform som kan gi deg stor belønning i form av styrke, fleksibilitet, utholdenhet, økt konsentrasjon og et roligere sinn. Ashtanga vinyasayoga er internasjonalt anerkjent og praktiseres ved å synkronisere pust og bevegelse i en sammenhengende flyt. Stillingene utføres i en bestemt rekkefølge. Vi gjør den første serien som er ment å vedlikeholde og å rense kroppen og gjøre sinnet klart og rolig.

Timen starter med solhilsen så stående tøyninger og vridninger der balansen utfordres, ledd åpnes sakte og gjøres mer bevegelig. Sittende stillinger for å åpne opp i hofter, bakside lår og rygg. De avsluttende stillingene består av bl.a opp ned stillinger og pusteøvelser.

Aerialyoga

Denne retningen innen yoga er relativt ny og er under stadig utvikling. Dette kan passer alle aldersgrupper. De som allerede har en solid praksis vil oppleve nye aspekter der stoffet gir støtte i utfordrende stillinger, forbedrer justeringene og fleksibiliteten. Ryggsøylen dekomprimeres, organer og lymfesystem stimuleres. Hukommelsen og motet utfordres. Timene kan innholde elementer som dype tøyninger, styrke kjernen, akrobatikk som de alle kan få til eller mer restorativ økt der vi har stoffet lavt over gulvet. Du mottar noe massasje under ifra mot bekken og rygg under avspenning.

Tenk deg den spennende følelsen av sirkusakrobatikk og følelsen man sitter igjen med i kropp og sinn etter en yoga økt. Det er beskrivende for Aerial Yoga.

Mindfulyoga

Du lærer å bli oppmerksom på kroppens reaksjoner som stress, anspenthet og uro. Vi øver på å puste hensiktsmessig mens vi beveger oss gjennom klassiske yoga stillinger for å bryte kroppens mønster og roe nervesystemet. Dette kan hjelpe deg til vedvarende indre ro, harmoni og glede. Avspenning.

Stretchingyoga

Dette er timen for deg som ønsker en mer bevegelig kropp.
Vi utfører vi en serie med øvelser som tøyer og styrker muskulatur for å åpne opp i kroppens ledd. Ekstra fokus på deler av kroppen hver gang.
Gjennom timen øver vi på å observere pustemønsteret slik at vi unngår å lage nye spenninger. Denne timen kan også gi deg en følelse av velvære og indre ro.