Timebeskrivelser

Ashtanga vinyasa yoga

Dette er en dynamisk og kraftfull yogaform som fort kan gi stor belønning i form av styrke, fleksibilitet, utholdenhet, økt konsentrasjon og et roligere sinn. 

Ashtanga vinyasa yoga er internasjonalt anerkjent og praktiseres ved å synkronisere pust og bevegelse i en sammenhengende flyt. Stillingene utføres i en bestemt rekkefølge. Du lærer pusteteknikken og stillingene. 

Første serien er ment å vedlikeholde og rense kroppen og å gjøre sinnet klart og rolig.

Timen starter med solhilsen etterfulgt av stående tøyninger og vridninger der balansen utfordres, ledd åpnes sakte og kroppen blir generelt mer bevegelig. Sittende stillinger for å tøye, styrke og åpne opp i hofter, bakside lår og rygg. De avsluttende stillingene består av bla opp ned stillinger, bakoverbøyninger og pusteøvelser.
Ashtanga kursene er inndelt i nivåer: 

I - for nybegynnere.

II - for deg som har deltatt på nivå I eller har noe erfaring.

Vi går vi gjennom halve serien og stopper opp og går i dybden på noen av stillingene hver gang. Du kan motta fysiske justeringer underveis om ønskelig. I løpet av kurset har vi 2-3 workshop der vi leker med nye stillinger for å åpne opp og gjøre kroppen mer fleksibel.

III - for deg som kjenner halve første serien godt. Vi går gjennom hele første serien og stopper opp ved ulike stillinger hver gang. I løpet av kurset har vi minst 2 workshop der vi leker med nye stillinger for å åpne opp i kroppen. Du mottar fysiske justeringer underveis om ønskelig. Du introduseres for noe meditasjon, pranayama eller filosofi.

IV - Mysore -  her kommer du i studio og utfører din egenpraksis med hjelp av en plansje med stillingene eller med hjelp fra yogalærer. Du mottar fysiske justeringer der det er nødvendig.

Dette er noe du kan du starte med etter nybegynnerkurs fordi du har ønske om å få til en regelmessig praksis på egenhånd.

Ta kontakt om du er interessert i å komme igang med egenpraksis.

Multistyle yoga

Denne timen passer for deg som ønsker å bli mer fleksibel, litt sterkere, bedre balanse og økt tilstedeværelse.


Timen starter med en kort veiledende avspenning. Vi myker opp i ledd og muskler før vi setter i gang med en rolig dynamisk flyt av stående, sittende og liggende stillinger som holdes inntil fem pust. Modifikasjoner gis underveis og stillingene hentes fra ulike yogaformer som Hatha, Ashtanga og Tibetansk yoga. Veiledende avspenning til slutt.Aerialyoga - oppstart 2022

Denne retningen innen yoga er relativt ny og er under stadig utvikling. Dette kan passer alle aldersgrupper. De som allerede har en solid praksis vil oppleve nye aspekter der stoffet gir støtte i utfordrende stillinger, forbedrer justeringene og fleksibiliteten. Ryggsøylen dekomprimeres, organer og lymfesystem stimuleres. Hukommelsen og motet utfordres. Timene kan innholde elementer som dype tøyninger, styrke kjernen, akrobatikk som alle kan få til eller en mer restorativ økt der vi har stoffet lavt over gulvet. Du mottar noe massasje under ifra mot bekken og rygg under avspenning.


Mindful Vinyasa - utgår

På denne timen øver du på å bli oppmerksom på kroppens reaksjoner som stress, anspenthet og uro. Denne timen har rolig tempå men kan være både leken og utforskende. Du får utfordret balansen, blir mer bevegelig i ledd og muskler, og generelt styrker du kropp og sinn.
Du øver på å puste hensiktsmessig mens du beveger deg gjennom klassiske yoga stillinger der fokuset er å synkronisere pusten med bevegelsene.

Denne timen passer nye og erfarne.

Mindful stretchingyoga - utgår

På denne timen øver du på å bli oppmerksom på kroppens reaksjoner som stress, anspenthet og uro. Du øver på å puste hensiktsmessig mens du beveger deg gjennom klassiske yoga stillinger. Du veiledes gjennom en serie med sittende, stående og hvilende stillinger. På sikt kan dette gjøre deg sterkere, mykere og mer tilfreds. Denne timen passer nye og erfarne.


Vinyasa yoga - utgår

Fokuset på denne timen er å synkronisere pusten til hver bevegelse til en sammenhengende flyt. Dette er en dynamisk time i rolig tempo slik at du rekker å observere innover mot kroppens reaksjoner underveis. Denne timen kan være både leken og energisk der du får utfordret balansen og styrken og etterhvert kan du oppleve å bli mer fleksibel i kropp og sinn. Veiledende avspenning til slutt.
Denne timen passer nye og erfarne.